Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло до переліку спонсорів війни одного з найбільших світових портових операторів

Реклама

НАЗК внесло одного з найбільших світових портових операторів DP World (Dubai Port World) до переліку міжнародних спонсорів війни. Причиною такого рішення стало те, що компанія з Об'єднаних Арабських Еміратів не лише не припиняє вести бізнес з рф, а й посилює співпрацю з агресором. Зокрема, минулого місяця DP World підписала угоду з російською державною корпорацією «Росатом» щодо розвитку Північного морського шляху.

Нагадаємо, що саме «Росатом» зараз контролює тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС).

Компанія DP World спеціалізується на логістиці вантажів, роботі портових терміналів, морських послугах і зонах вільної торгівлі. Вона обробляє 70 млн контейнерів, які щорічно привозять близько 70 тис. суден, та працює в понад 69 країнах на всіх континентах.

Після підписання угоди з Росатомом голова уряду рф Михайло Мішустін заявив, що розвиток Північного морського шляху - це стратегічний проект, який додатково принесе в бюджет росії близько 20 трлн рублів (224 млрд дол. США). Таким чином, офіційна особа рф прямо підтверджує вигоду держави-терориста від співпраці з DP World. Ці додаткові кошти будуть використані росією, у тому числі, для фінансування війни проти України.

DP World також активна і в Україні. В 2020 році компанія придбала 51% контейнерного терміналу ТІС у Південному порті, завдяки чому володіє достатньою інформацією про стан галузі морських перевезень в Україні через агресію росії. Крім цього, DP World здійснює перевалку українського зерна, у тому числі, в межах роботи «зернового коридору».

Перелік «Міжнародні спонсори війни» розроблено НАЗК та розміщено на порталі «Війна і санкції». Усі компанії, які співпрацюють з агресором і включені до реєстру «Міжнародні спонсори війни», вносяться до найбільшої в світі бази даних World-Check.

Після внесення до переліку міжнародних спонсорів війни компанія Peninsula Petroleum Limited припинила вести бізнес з росією, зокрема, обслуговувати її танкери, що перевозять російську нафту. Крім того, про припинення поставок нафтогазового обладнання на російський ринок заявила одна з найбільших нафтосервісних компаній світу SLB (раніше Schlumberger).

НАЗК раніше внесло до переліку міжнародних спонсорів війни компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry, Bonduelle, Auchan HoldingMetro Cash & CarryBuzzi UnicemYves Rocher та Raiffeisen Bank International,  China State Construction Engineering CorporationXiaomiOTP BankGreat Wall MotorGeely"Mondelez International" , корпорацію Unilever тощо.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини