Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено критерії визначення підприємств для бронювання працівників

Реклама

10 серпня набув чинності наказ Мінекономіки від 14.06.2023 № 5496, яким оновлено Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки.

  • зміни щодо середньої зарплати.

Середня заробітна плата працівників підприємства, установи, організації, що здійснює діяльність у сфері, формування та/або реалізацію політики якої забезпечує Мінекономіки, відтепер складає:

- не нижче середньої зарплати по країні помноженої на коефіцієнт 1,5 - для підприємств, установ, організацій, які мають середню кількість застрахованих осіб - працівників не менше 50 осіб;

- не нижче середньої зарплати по країні помноженої на коефіцієнт 3 - для підприємств, установ, організацій незалежно від кількості застрахованих осіб - працівників.

  • зміни щодо підтвердження провадження діяльності на відповідних територіях.

Провадження діяльності на території трьох і більше областей України, у сфері, формування та/або реалізацію політики якої забезпечує Мінекономіки, має підтверджуватися документами на право власності або оренду нерухомого майна, а також витягом з інформаційної системи органів ДПС щодо статусу розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за місцезнаходженням філії, представництва, іншого відокремленого підрозділу;

  • новий критерій.

Перелік критеріїв доповнено протимінною діяльністю (надання послуг та/або виконання робіт з гуманітарного розмінування території України).

Виникло складне кадрове питання на підприємстві? Допоможе рішення LIGA360. Знайдіть відповіді експертів, аналітику чи алгоритми дій для кадровика. Більше переваг за посиланням.

Читайте також: рекомендації для HR щодо дій у разі отримання розпорядження щодо оповіщення працівників про їх виклик за повісткою

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини