Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Урегульовано окремі питання фінмоніторингу стосовно РЕРs

Реклама

НБУ унормував окремі питання забезпечення небанківськими фінансовими установами належного застосування ризик-орієнтованого підходу до клієнтів, які є політично значущими особами (РЕРs). 

Відповідні зміни внесені постановою НБУ від 5 вересня 2023 № 108, яка набрала чинності з 7 вересня 2023 року.

Фінустанови нестимуть відповідальність за неналежне застосування до клієнтів, які є РЕРs, ризик-орієнтованого підходу. У кожному окремому випадку присвоєння установою будь-якого рівня ризику PEPs має бути належним чином обґрунтовано.   

Також регулятор пом'якшив окремі норми в частині заходів установ щодо джерел статків (багатства) РЕРs та джерел коштів, пов'язаних з їх фінансовими операціями. Так, підвищено ліміти на обсяги фінансових операцій, які здійснює PEP через установу, з 200 тис. грн за квартал до 400 тис. грн за місяць, що є однією з умов для невжиття заходів з установлення джерел статків (багатства)  РЕРs.  

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини