Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МРГ рекомендує спростити отримання дозволів і сертифікатів від Держпродспоживслужби

Реклама

Міжвідомча робоча група з дерегуляції радить спростити та цифровізувати отримання дозволів, сертифікатів та проведення експертиз у галузі регулювання Держпродспоживслужби.

Зокрема це стосується наступних інструментів:

  • фітосанітарна експертиза (для експорту): рекомендовано цифровізувати звернення підприємця щодо проведення експертизи;

  • отримання експлуатаційного дозволу (на виробництво та зберігання харчових продуктів): рекомендовано цифровізувати подання заяви, перебіг інспекції має фіксуватись на фото та відео задля уникнення порушень;

  • фітосанітарний контроль продукції рослинного походження (імпорт): для проведення фітосанітарного контролю пропонується застосовувати ризик-орієнтований підхід. Тобто тих підприємців, які не мали порушень раніше, перевірятимуть рідше.

Також урядовці рекомендують оптимізувати перелік продукції рослинного походження для імпорту, експорту, реекспорту, враховуючи європейське, міжнародне законодавство та фітосанітарні ризики.

Довідково:

До міжвідомчої робочої групи, створеної в січні 2023 року, входять представники міністерств економіки, цифрової трансформації, захисту довкілля та природних ресурсів, юстиції, фінансів, регуляторної служби. До роботи групи залучено експертів Офісу ефективного регулювання, Центру економічного відновлення, Центру економічної стратегії, EasyBusiness, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», USAID/UKAid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Загалом за час роботи МРГ переглянула понад 1000 інструментів.

За матеріалами Мінекономіки.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини