Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ створить єдиний регуляторний орган, щоб максимально інтегрувати стандарти та підходи ЄС

Реклама

Міністерство охорони здоров'я розпочало роботу над створенням єдиного регуляторного органу у сфері лікарських засобів, який об'єднає усі державні регуляції препаратів, медвиробів, дієтичних добавок та косметичної продукції. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зазначається, що наразі при міністерстві вже створено робочу групу, яка нині аналізує та напрацьовує усі необхідні нормативно-правові та організаційні кроки для створення єдиного регуляторного органу. Також сформовано і подано заявку до Єврокомісії на участь у програмі «Twinning».

За словами заступниці Міністра з питань євроінтеграції Марини Слободніченко, формально створити орган нескладно - необхідно внести зміни щодо набрання чинності нового Закону «Про лікарські засоби» та ухвалити в уряді відповідну постанову. Однак підготовчий етап вимагає більше часу, тому що необхідно ознайомитися з фармацевтичними регуляторними органами усіх країн ЄС, проаналізувати їх та визначитися з усім необхідним функціоналом.

«Ми створюємо абсолютно новий, прозорий державний орган. Натомість нам дуже важливо зберегти вже наявні лабораторії, акредитації та сертифікації Держлікслужби. Зробити єдиний державний регуляторний орган правонаступником усіх підтверджень компетенцій від міжнародних органів з оцінки відповідності та участі в міжнародних співтовариствах, де наразі є Держлікслужба. Адже для отримання усіх цих сертифікацій та акредитацій наново необхідно дуже багато часу та ресурсів», - наголосила Марина Слободніченко.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини