Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бельгія направить на підтримку України 1,7 млрд євро податків із заморожених російських активів

11 жовтня 2023, 16:09
199
0
Автор:
Реклама

Україна отримає від Бельгії перші 1,7 млрд євро від оподаткування заморожених російських активів. Про це заявив Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кро на спільному брифінгу з Президентом України Володимиром Зеленським, передає Ліга.Бізнес.

"Є заморожені активи, доходи від цих активів і податки з них. Самі активи й доходи від них - це компетенція Євросоюзу, ми на це не впливаємо. А податки з доходів, які ми отримуємо, - це наша компетенція. І ми вирішили, що 100% цих надходжень підуть на допомогу Україні", - сказав Де Кро.

Загалом йдеться про 1,7 млрд євро за період з 2022 року. Кошти направлять на військове обладнання, гуманітарну підтримку, відбудову пошкоджених територій України.

Володимир Зеленський додав, що ці гроші Україна отримає у 2024 році.

"Важливо, що Бельгія стала першою країною, яка започаткувала таку практику використання заморожених російських активів на захист від російського терору. Кошти будуть спрямовані на безпекову підтримку, проєкти швидкої відбудови. Перші гроші обсягом 1,7 млрд використовуватимуться вже наступного року", - зазначив він.

Де Кро та Зеленський також повідомили, що Бельгія підтримає запровадження європейських санкцій проти російської алмазної галузі.

"Сьогодні говорили про запровадження саме Бельгією процедури сертифікації, яка б не дозволила діамантам російського походження потрапляти на світові ринки в обхід санкцій. Я вдячний за це рішення", - наголосив Зеленський.

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи республіки білорусь. Тепер відповідна позначка міститься у досьє компаній. Замовляй систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини