Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міндовкілля та Держстат запускають пілотний проєкт на ЕкоСистемі, який спростить звітування бізнесу

Реклама

ЕкоСистема стане єдиною платформою введення всієї довкіллєвої інформації, яку підприємства подають у державні органи. Про це повідомляє пресслужба Міндовкілля.

У міністерстві наголошують, що бізнесу не потрібно буде, як раніше, дублювати свої звіти або переносити одні й ті ж дані у різні форми - окремо для Міндовкілля та для Державної служби статистики, оскільки відомства вже працюють над автоматичним обміном інформацією між власними електронними системами.

Таким чином дані, які вносить бізнес через ЕкоСистему автоматично передаватимуться і до Держстату.

На першому етапі йдеться про облік відходів, звітування про викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, скиди у водні об'єкти та водокористування.

За словами Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, працюючи постійно у ЕкоСистемі, звіти бізнесу самостійно формувати не доведеться. Система автоматично згенерує їх у потрібній період часу та запропонує перевірити, підписати і надіслати. Саме так, наприклад, працюватиме Інформаційна система управління відходами на ЕкоСистемі, а також інші модулі.

За попередніми оцінками, спільний пілотний проєкт щодо обміну даними між Міндовкіллям та Держстатом має запрацювати вже до кінця 2023 року.

У міністерстві нагадали, що із запуском реформи управління відходами, звітувати про утворення відходів будуть всі суб'єкти господарювання.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини