Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна виставив на приватизацію державний пакет акцій Рівненського радіотехнічного заводу

Реклама

Фонд держмайна виставив на продаж 50% +1 акцію Рівненського радіотехнічного заводу. Стартова вартість лоту становить 121,6 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Зазначається, що це один із найдорожчих лотів приватизації на Рівненщині в історії малої приватизації.

Приватизаційний аукціон відбудеться 7 листопада.

Підприємство розташоване у м. Рівне, усього за 4 кілометри від траси міжнародного значення М06 “Київ-Чоп”. Окрім цього, актив має підключення до комунікацій та значну площу нерухомості.

Новий власник не обмежений цільовим використанням, тож такий лот стане вигідним варіантом для релокації виробництва у регіон, що не наближений до бойових дій.

Серед вимог приватизації - погашення заборгованості підприємства перед працівниками та бюджетом. Станом на 31 серпня борги з виплати заробітної плати становили 12,5 млн гривень, а перед бюджетом - 1,8 млн гривень.

Як керівнику отримувати "відфільтровану" інформацію, що допомогає вести бізнес? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні.

Як повідомляє Ліга.Бізнес, це друга спроба приватизувати Рівненський радіозавод. Наприкінці 2007 року держава продала завод фірмі "Енергоінвест" за 25,6 млн грн ($5 млн за тодішнім курсом).

Через три роки, у квітні 2011-го, нові власники вирішили продати сім приміщень заводу, які становили понад 90% від балансової вартості майна підприємства. Колишній начальник регіонального відділення ФДМ у Рівненській області казав, що після цього на балансі радіозаводу залишилося "три верстати і якась дрібнота".

У 2014 році державі вдалося розірвати договір купівлі-продажу радіозаводу на підставі невиконання умов приватизації.

На те, щоб повернути продані приміщення, знадобилося ще понад вісім років. Лише 27 квітня 2023 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду ухвалив остаточне рішення повернути у власність держави втрачені активи.

В інформації до лоту вказано, що радіозавод не працює з 2013 року та в подальшому був визнаний банкрутом. Через не передання ліквідатору від попереднього керівництва первинних бухгалтерських та фінансових документів товариства, фінансова звітність протягом процедури банкрутства не формувалась і не подавалась.

Працівників на підприємстві не має. Як основний вид діяльності вказано виробництво обладнання зв'язку.

У власності товариства перебувають сім об'єктів нерухомості, які розташовані на земельній ділянці загальною площею 11.4 га. Також на балансі підприємства знаходиться сховище, яке не підлягає приватизації.

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів, з якими плануєте працювати. ІТ-платформа LIGA360 відобразить дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,8 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Замовте презентацію LIGA360 та дізнатеся, як бути впевненими у бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини