Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до плану-графіка податкових перевірок вноситимуться щомісяця

Реклама

Як ми повідомляли раніше, Комітет ВР схвалив до другого читання проєкт №10016-д про податкові перевірки.

Народний депутат Ярослав Железняк зазначив, що в тексті до другого читання майже нічого не змінилося, окрім перенесення строків повернення планових податкових перевірок з 1 листопад на 1 грудня та збереження мораторію на перевірки ФОПів першої та другої групи до грудня 2024 року.

Народний депутат та член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна також повідомила, що крім цих змін у проєкті передбачили, що зміни до плану-графіка перевірок вноситимуться щомісяця.

Також врахували правку, що критерій включення до перевірок, за яким рівень сплати податку на прибуток на 50% і більше менший, ніж рівень сплати податку у відповідній галузі, не поширюватиметься на платників єдиного податку, а до підприємств відповідної галузі будуть включені платники податків за їх основним видом економічної діяльності.
Крім того, збережено продовження мораторію щодо юридичних осіб, які розташовані на окупованих територіях, територіях активних та можливих бойових дій.

Як дізнатися, чи є ваша компанія в плані-графіці перевірок на 2023 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - і відкрийте розділ "Перевірки". Спробуйте прямо зараз.

Нагадаємо, Верховна Рада 17 жовтня прийняла за основу доопрацьований проєкт щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок. Доопрацьований законопроєкт більш ліберальний по відношенню до платників податків, оскільки залишає ряд випадків, коли податкові перевірки не проводитимуться та встановлює певні особливості (до 2024 року) відбору платників податків для проведення планових перевірок. Детальніше тут

Читайте також: ДПС оновила план перевірок підприємців

Включення в план-графік податкових перевірок під час воєнного стану: що врахувати бізнесу?

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини