Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Мінвідновлення сьогодні проведуть зустріч з польською стороною для розблокування пунктів пропуску

Реклама

Мінінфраструктури 13 листопада проведе зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками для розблокування пунктів пропуску, повідомила пресслужба Міністерства.

До зустрічі запрошені Міністерство інфраструктури Польщі, представники воєводств, Директорату Єврокомісії з питань мобільності, Посольства України в Польщі та перевізники. Мінвідновлення представлятиме заступник міністра Сергій Деркач.

Також повідомляється, що за результатами перемовин Сергія Деркача та державного секретаря Мінінфраструктури Польщі Рафала Вебера, українською стороною вже було вирішено два порушені польськими колегами питання:

  • щодо функціонування смуг для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску «Ягодин - Дорогуськ» та

  • оновлення функціоналу системи єЧерга - можливість замінювати водія для пустих вантажівок.

Окрім цього, польським колегам вкотре було запропоновано запустити порожній транспорт через пункт пропуску «Угринів - Долгобичув», де наявна відповідна смуга. Такий варіант дозволив би порожнім вантажівкам зменшити час очікування на перетин кордону.

Волинська митниця повідомляє, що через розпочату 6 листопада акцію протесту польських перевізників черга на ввезення імпорту з Дорогуська налічує станом на 10 листопада 1200 ваговозів. З понеділка до п'ятниці в'їхати в пункт пропуску з-за кордону змогло лише 603 транспортні засоби. Частка виконання домовленостей між українською та польською сторонами щодо оптимальної кількості пропуску у цьому напрямку через МАПП «Дорогуськ-Ягодин» становить 25%.

Ще гірша ситуація - на напрямку українського експорту. За 4 доби блокування дороги замість установленої Меморандумом оптимальної кількості в 2400 авто польська сторона прийняла лише 196 ваговозів або 8% від оптимальної кількості. В електронній черзі на виїзд зареєстровано понад 4 тисячі вантажівок.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Нагадаємо, через страйк польських перевізників на українсько-польському кордоні заблоковано 20 тисяч транспортних засобів.

Читайте також: Бізнес розповів про складнощі для українського експорту та хто страйкує на польському кордоні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини