Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велика Британія оголосила новий пакет санкцій проти 46 компаній та фізосіб

Реклама

Велика Британія оголошує про 46 нових санкцій проти окремих осіб і груп, які постачають і фінансують військову машину путіна, повідомляє британський уряд.

Під санкції потрапили компанії з Білорусі, Китаю, Сербії, Туреччини, ОАЕ, Узбекистану та понад 30 організацій третіх країн, які підтримують військові дії росії. 

До списку з 46 нових санкцій також увійшли російські виробники зброї та імпортери оборонної продукції, а також 3 суб'єкти, які підтримують мережу Вагнера, і 4 оператори суден так званого «тіньового флоту», які росія використовує для пом'якшення удару санкцій, пов'язаних з нафтою. 

Зокрема, обмежувальні заходи стосуються:  

1. Військово-промислового комплексу росії: 31 фізична та юридична особа, пов'язана з розробкою та виробництвом безпілотників і частин ракет, а також імпортом і постачанням ключових електронних компонентів. Це включає кількох директорів та їхніх найближчих родичів

2. Постачальники із третіх країн:

  • АТ «Конструкторське бюро «Дисплей», білоруська оборонна організація, пов'язана з виробництвом військової техніки для білоруського режиму, яка безпосередньо сприяла незаконній війні путіна,

  • AVIO CHEM, сербська компанія, яка відправляла численні партії деталей і аксесуарів для літаків російським організаціям

  • MVIZION, узбецька компанія, яка була посередником в імпорті запчастин до росії,

  • турецької компанії Smart Trading Limited, яка займається постачанням до Росії західної електроніки, що потрапила під санкції.

3. Китайські суб'єкти господарювання: Asia Pacific Links Limited, Sinno Electronics Co., Limited і Xinghua Co., Limited, які постачають товари під санкціями, критичні для військових зусиль росії.

4. Пов'язані з Групою Вагнера: 3 юридичні та фізичні особи, пов'язані з ширшою мережею Групи Вагнера, включаючи військову групу "Русич", приватну російську копанію, що діє в Україні, і її командира Яна Петровського.

5. Пов'язані з нафтою: 4 організації, що базуються в ОАЕ, використовують непрозорі корпоративні структури та оманливу практику доставки, щоб сприяти безперешкодній торгівлі російською нафтою, перешкоджаючи зусиллям Росії отримати доходи від війни.

Разом із сьогоднішніми санкціями Національне агентство з боротьби зі злочинністю оприлюднило рекомендації для регульованого сектору Великобританії. Ця консультація надає банкам та іншим компаніям ключові червоні прапорці транзакцій і атрибутів клієнтів, які зазвичай пов'язують з ухиленням від санкцій. 

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини