Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Угорщина знизила пропуск транспортних засобів на ПП "Чоп-Захонь"

Реклама

Держмитслужба інформує, що останнім часом на українсько-угорському кордоні у пункті пропуску «Чоп - Захонь» спостерігається негативна тенденція зі зменшення кількості прийнятих угорською стороною великогабаритних транспортних засобів.
Це пов'язано із відсутністю експедиторських організацій у пункті пропуску «Захонь», що на угорській стороні. Саме там здійснювалося оформлення транзитних документів Т1 на вантажі, які ввозили великогабаритні автомобілі на територію ЄС через зазначений пункт пропуску.
Враховуючи, що більшість перевізників здійснювали оформлення документів Т1 у пункті пропуску "Захонь" на угорській стороні, то велика кількість транспортних засобів була повернута угорською стороною на територію України через відсутність оформлених Т1.
З метою уникнення випадків повернення транспортних засобів угорською стороною митники рекомендують експортерам та перевізникам оформлювати документи Т1 у внутрішніх митницях одразу при оформленні експортних митних декларацій.

Нагадаємо, Угорські перевізники 11 грудня розпочали протест на кордоні біля ПП "Захонь-Чоп", а словацькі перевізники поновили блокаду основного пункту пропуску на кордоні з Україною.

Рух вантажівок на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ" розблоковано.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Новини, нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Новорічні знижки для бізнесу - до 40%. Отримайте максимум корисних функцій LIGA360 для перевірки контрагентів, пошуку правових позицій та контролю ризиків. Встигніть до кінця грудня. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини