Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ відкрила кримінальну справу за фактом кібератаки на "Київстар"

Реклама

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного з національних операторів мобільного зв'язку «Київстар». Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Провадження відкрите за вісьмома статтями Кримінального кодексу України:

ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж);

ст. 361-1 (створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут);

ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

ст. 111 (державна зрада);

ст. 113 (диверсія);

ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни);

ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни);

ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Також розглядається причетність до цієї хакерської атаки спецслужб рф. За інформацією пресслужби, відразу після виникнення інциденту в офіси компанії виїхала оперативно-слідча група СБУ, яка документує всі обставини атаки. Крім того, на місці працюють кіберфахівці СБУ, які надають допомогу співробітникам компанії і координують зусилля всіх державних установ для якнайшвидшого відновлення мережі.

За інформацією Forbes рішення про відключення сервісів «Київстар» ухвалили силовики та оператор для локалізації активності заражених систем.

"Станом на зараз персональні дані абонентів не скомпрометовані", - повідомив оператор.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини