Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС погодив 12-й пакет санкцій проти рф

Реклама

Країни Європейського Союзу погодили 12-й пакет санкцій проти росії, повідомила Європейська рада в четвер, що означає, що поетапна заборона на імпорт російських алмазів серед інших заходів набуде чинності з 1 січня, передає Reuters.

Хоча текст пакету був узгоджений усіма країнами на початку цього тижня, Австрія не давала остаточного схвалення до пізньої ночі четверга. У середу Австрія заявила, що не заперечує, але столиці потрібен час, щоб вивчити юридичні тексти.

Джерела повідомили, що країна намагалася виторгувати вилучення свого банку Raiffeisen із українського списку спонсорів війни в обмін на схвалення нових санкцій. Проте Raiffeisen, як і раніше, фігурує в списку від НАЗК.

Новий пакет санкцій включає пряму заборону на імпорт російських непромислових алмазів з 1 січня та поетапну заборону на імпорт алмазів із третіх країн, починаючи з березня.

Інші заходи включають підтвердження доказів від компаній, які стверджують, що вони дотримуються верхньої межі цін на нафту для росії. Пакет також додав заходи, щоб запобігти отриманню росією товарів подвійного призначення, змушуючи компанії ЄС підписувати контракти з контрагентами щодо певних продуктів, що забороняють реекспорт до росії.

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи республіки білорусь. Тепер відповідна позначка міститься у досьє компаній. Докладніше. 

Читайте також: Що може потрапити до 12-го пакету санкцій ЄС проти рф

Розпочніть новий рік з LIGA360. Обирайте професійні рішення для бізнесуюристівбухгалтерів та HR-менеджерів - зі знижками до 40%. Скористайтеся пропозицією прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини