Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадський рух «Маніфест 42» заявляє про третю хвилю тиску на бізнес з боку правоохоронних органів

Реклама

Громадський рух "Маніфест 42" передав Президенту два законопроєкти для вирішення проблеми тиску силовиків на бізнес, повідомляє Федерація роботодавців України.

"Маніфест 42" заявляє про третю хвилю тиску на бізнес з боку правоохоронних органів і закликає Президента Володимира Зеленського внести до Верховної Ради законопроєкти, спрямовані на захист бізнесу від корупційного тиску тилових силовиків. 

Підґрунтям для тиску на бізнес стають завислі кримінальні справи, - пояснює голова правління громадського руху, голова Асоціації ветеранів-підприємців Сергій Позняк.

Він наводить статистику, з якої виходить, що до 75% кримінальних справ не доходять до суду з обвинувальним актом.

  • у 2020-му - 30%

  • 2021-му - 39%

  • 2022-му - 33%

  • 2023-му - 26%.

«Багато прикладів коли силові структури, використовуючи непрямі норми і ті, що можна нечітко трактувати, проводять обшуки без ухвал слідчого судді, - пояснює Дмитро Олійник. - В такий ситуації у адвоката немає правоохоронного статусу. Тимчасово вилучені кошти, засоби зв'язку або комп'ютерна техніка теж опиняються поза правовим статусом».

«Тимчасове вилучення» може тривати рік і більше, - говорять представники бізнесу, а повертатись можуть копії речей (приміром, ручні годинники), а не вилучені оригінали і довести підміну через відсутність експертизи під час вилучення неможливо.

Голова правління "Маніфест 42" говорить, що в організації розробили план дій на 2024 рік:
1) Створення реєстру, який виконуватиме роль інститут репутації для недопущення кар'єрного сходження і взагалі до служби «зашкварних» силовиків, працівників суддівської влади та інших корупційних чиновників.
2) Подання законодавчих ініціатив до Президента України.
3) Створення системи оперативного реагування на особливо резонансні кейси силовиків. Реалізація буде базуватись на 5 поправці НАТО: напад на одного дорівнюється нападу на всіх.

Пропонуються зміни до Кримінального кодексу України, щоб унеможливити зловживання з боку правоохоронців, зокрема:

  • «Тимчасове вилучення» замінити на «арешт» через суд і проводити в присутності прокурора.

  • Арешт на майно не може перевищувати 30 днів. Строки мають бути вказані в ухвалі суду. Клопотання про подовження термінів арешту майна може подавати виключно прокурор. Максимальний загальний строк арешту - 90 днів.

  • Автоматичне повернення речей та документів, що вилучені після обшуку, але не повертаються після перевищення строку дії ухвали про «тимчасовий доступ».

  • Заборона арештовувати майно особи, яка не має статус підозрюваного у кримінальній справі.

Ціль пропозицій - ввести особисту відповідальність для представників правоохоронних органів та суддівської системи за прийняті рішення і безпідставну зупинку підприємницької діяльності.

В рамках створення системи оперативного реагування представники громадського руху мають намір залучити до співпраці самих правоохоронців.
До Реєстру «зашкварних» силовиків не будуть вносити посадовців за першої-ліпшої підозри. Запропоновано три ступені перевірки:
1) Перевірка спеціалістами Маніфесту 42 документів, які вказують на зловживання владою з метою тиску на бізнес.
2) Публічні розслідування в авторитетних ЗМІ, які вказують на зловживання владою з метою тиску на бізнес.
3) Погодження наглядовою радою «Маніфесту 42» зібраної інформації, як достатньої в якості включення в Маніфест.

«В жодному разі ми не підміняємо судові та дисциплінарні інстанції. Мова іде про створення інституту репутації і сподіваємось, що вага його нарощуватиметься і в правоохоронних органах», - пояснив голова Всеукраїнського об'єднання обласних організацій роботодавців підприємств легкої промисловості Олександр Соколовський.

На підприємство прийшли з обшуками чи перевірками? Знайте як захиститися правовим шляхом завдяки LIGA360. Замовляйте за посиланням. 

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини