Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК призупинило перебування Raiffeisen Bank International у переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

НАЗК призупинило перебування австрійської банківської групи Raiffeisen Bank International у переліку міжнародних спонсорів війни. Ці дані відображено на сайті НАЗК.

У профайлі Raiffeisen Bank з'явилася примітка: "Статус ПРИЗУПИНЕНО на період проведення двосторонніх консультацій із залученням представників Європейської комісії".

Нагадаємо, країни Європейського Союзу погодили 12-й пакет санкцій проти росії. Хоча текст пакету був узгоджений усіма країнами на початку минулого тижня, Австрія не давала остаточного схвалення. Джерела Reuters повідомили, що країна намагалася виторгувати вилучення свого банку Raiffeisen із українського списку спонсорів війни в обмін на схвалення нових санкцій.

Пізніше кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк повідомив у Twitter, що Австрія  скасувала рішення про додатковий час для вивчення пакета. Санкції проти рф мають бути офіційно ухвалені на цьому тижні.

Нагадаємо, НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни у березні 2023 року.

НАЗК є органом, відповідальним за сприяння розбудові системи комплаєнсу у приватному секторі. Під час процедур комплаєнсу контрагенти підлягають перевірці на доброчесність, у тому числі на дотримання норм соціально відповідльного ведення бізнесу відповідно до стандартів ОЕСР. Перелік «Міжнародні спонсори війни» на порталі «Війна і санкції» є потужним репутаційним інструментом для досягнення доброчесності ланцюжків постачання у міжнародному вимірі, виходу міжнародного бізнесу з росії, отже - зменшення фінансової та технологічної спроможності країни-терориста вбивати українців. Одним з «важелів тиску» платформи є співпраця з базою даних World-Check, що використовується банками та страховими компаніями для оцінки ризиків. Саме тому для світових компаній наслідки перебування в переліку стають гіршими, ніж продовження ведення бізнесу з країною-агресором.

Хочете моніторити ділову репутацію своєї компанії чи контрагентів? Спробуйте LIGA360. Моніторте згадки про свій бізнес в режимі реального часу, перевіряйте публічний імідж контрагентів. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини