Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Польські фермери розблокували пункт пропуску "Медика – Шегині"

Реклама

6 січня о 21:00 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску «Медика-Шегині». Про це повідомила Держприкордонслужба з посиланням на інформацію, отриману від Прикордонної варти Республіки Польща.

«Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку в'їзду в Україну здійснюється у звичайному режимі», - йдеться у повідомленні.

Станом на вечір 6 січня на в'їзд в Україну перед пунктом пропуску «Медика-Шегині» очікували 650 вантажівок.

Прикордонники спільно з працівниками контрольних служб працюють щоб забезпечити пропуск максимальної кількості вантажівок.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Хронологія подій

Вранці 4 січня польські аграрії з організації "Ошукане село" поновили блокування пункту пропуску "Медика - Шегині", вимагаючи від свого уряду певних преференцій.

Ввечері 6 січня підкарпатська воєвода Тереза Кубас-Гул заявила про підписання угоди між Міністром сільського господарства Польщі Чеславом Сєкерським та протестувальниками. Про це повідомило польке видання Polsatnews.

Міністр пообіцяв задовольнити всі вимоги аграріїв, які включали:

  • запуск субсидій на кукурудзу в розмірі 1 млн злотих;

  • збільшення кредитування на ліквідні позики на 2,5 млрд злотих;

  • збереження розміру сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

"Після підписання угоди протест на пункті пропуску в Медиці призупиняється на період, необхідний для впровадження правових та повідомлювальних змін, і на час, необхідний для внесення додаткових змін", - зазначається в угоді.

За словами Сєкерського, ця угода не є початком і не є кінцем діалогу, який йде з аграріями.

Він наголосив, що влада хоче вирішувати проблеми в діалозі з фермерами, з повноцінним партнерським обговоренням. «Ми усвідомлюємо складність ситуації в сільському господарстві», - сказав Міністр.

Читайте також: Порушення строків виконання зобов'язань та збитки через блокування кордону: до чого бізнесу потрібно готуватись вже зараз

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини