Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Керівнику однієї з компаній відомого конвертатора суд обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 121 млн грн

Реклама

Керівнику однієї з компаній відомого конвертатора, що ухилились від сплати 767 млн грн податків, суд обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 121 млн. грн. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Як зазначається, його підозрюють в ухиленні від сплати податків, легалізації коштів одержаних злочинним шляхом та службовому підробленні.

Слідство встановило, що впродовж кількох років підприємство не лише ухилялося від сплати податків, а і надавало аналогічні послуги іншим суб'єктам господарської діяльності.

Зокрема, компанія закуповувала у великих обсягах напої та продукти харчування, надалі у податковій звітності декларувались залишки на складах, тобто непродані товари, тоді як фактично їх збували поза обліком без сплати податків.

Загальна сума збитків, що вже підтверджена проведеними судово-економічними експертизами становить 767 млн грн. Однак, за підрахунками аналітиків, обсяг фінансових операцій з ПДВ згадуваної групи компаній за 2020-2023 роки - 21 млрд грн. Наразі вживаються заходи щодо встановлення остаточної суми збитків, завданих бюджету.

Нагадаємо, детективи БЕБ викрили компанії відомого конвертатора, що допомагали ухилятися від сплати податків. Детальніше про це читайте тут.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини