Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вручення повісток роботодавцем: бізнес назвав свої пропозиції

Реклама

Європейська Бізнес Асоціація долучилась до обговорення з головою Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третяковою питань навантаження на роботодавців у разі прийняття законопроєкту № 10378 щодо посилення мобілізації. Про це повідомляється на сайті ЕВА.

Зокрема йшлося про зміни, які стосуються вручення повісток роботодавцем, оновлення облікових даних, відповідальність за такі оновлення, тощо.

У цьому контексті від бізнесу лунали пропозиції, що підприємству варто надати функцію суто інформувати працівників про необхідність піти в ТЦК та СП. Тобто, не вручати повістки, а лише надавати доступ до приміщень для представників ТЦК та СП.

Крім того, на думку бізнес-спілноти, необхідно чітко врегулювати кількість днів, яку працівник може витратити на проходження медкомісії та оновлення облікових даних, а також робити це не кожні три місяці - після кожного продовження воєнного стану, а 1 раз на 5 років, якщо у особи не відбулося суттєвих змін в даних.

Водночас, за інформацію, що наразі відома ЕВА, законопроєктом № 10378 пропонується покласти відповідальність на роботодавця за доставлення працівника до ТЦК та СП шляхом покриття транспортних витрат або через надання йому такого транспорту, покласти відповідальність на роботодавця щодо вручення повістки працівникам, тощо.

Враховуючи, що найближчим часом цей законопроєкт має виноситись на голосування у першому читанні у Верховну Раду, бізнес-спільнота ще раз звертає увагу на те, що далеко не всі норми та положення будуть мати сприятливий вплив на Україну та її економіку та просить його доопрацювати.

Нагадаємо, раніше ЕВА вже виходила з пропозиціями про необхідність доопрацювання законопроєктів про посилення мобілізації. Детальніше про це за посиланням.

Читайте також: У Раді зареєстровано чотири альтернативних законопроєкти про мобілізацію

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини