Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ викрила мережу компаній, які намагались незаконно отримати з держбюджету понад 1,3 млрд грн

Реклама

Служба безпеки спільно з Національною поліцією викрила "підприємців", які намагалися отримати з державного бюджету понад 1,3 млрд грн за допомогою фіктивного працевлаштування осіб з інвалідністю. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як зазначається, ділки намагалися вивести цю суму як незаконне відшкодування податку на додану вартість.

Було встановлено, що організатор схеми, яким виявився бізнесмен із Києва, фіктивно працевлаштовував у власних компаніях осіб з інвалідністю. Це дозволяло йому оформляти податкові пільги і отримувати компенсацію від держави.

Для реалізації схеми підприємець залучив 15 підконтрольних комерційних структур у столичному регіоні, а також у Вінницькій та Черкаській областях.

Фігуранти підшукували осіб з інвалідністю і за символічну плату оформляли їх до штату власних компаній, але за фактом на робочому місці вони не з'являлися і не були задіяні у виробничому процесі.

Контролюючим органам ділки звітували, що пільгова категорія населення становить більше половини штатної чисельності персоналу підприємств.

Таким чином, компанії отримали право на відшкодування понад 1,3 млрд грн із державного бюджету, однак правоохоронцям вдалося запобігти фінансовій махінації та розкраданню бюджетних коштів.

Було проведено 24 обшуки за адресами проживання і на робочих місцях фігурантів, пыд час яких вилучено мобільні телефони та комп'ютери із доказами, а також документи та чорнові записи, які підтверджують спроби незаконного відшкодування ПДВ.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу головному фігуранту. Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини