Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

В Уряді Румунії попередньо домовилися з фермерами, які блокують кордон

Реклама

Міністерство сільського господарства Румунії (MADR) та представники асоціацій фермерів знайшли порозуміння та підписали відповідний протокол. Про це повідомляється на сайті Міністерства.

Керівництво асоціацій фермерів овочевої галузі оприлюднило основні проблеми, з якими стикаються їх члени у своїй діяльності: виплата субсидій та відшкодування ПДВ, надання субсидованих кредитів для сільського господарства, конкуренція дешевого зерна з України, зміни клімату. 

За результатами обговорення всі учасники підписали протокол, яким погодились з 13 пропозиціями, зокрема щодо термінового надання виплат APIA, відступ від GAEC 7 і GAEC 8, компенсації збитків румунських фермерів, які постраждали від імпорту з України, надання кредитів із субсидованими відсотками на оборотні кошти та інвестиції, надання грантів фермерам, оновлення розміру державної допомоги щодо відшкодування акцизного збору за дизельне паливо, перегляд і ухвалення необхідного законодавства щодо мінімальної тривалості договору оренди, а також концесії пасовищ, безкоштовна вода для основної зрошувальної інфраструктури, субсидування 50% витрат на електроенергію тощо.

Міністр запропонував представникам аграрного форуму конкретні шляхи вирішення проблем, з якими стикаються фермери: схему державної допомоги «Фермерський кредит» та сільськогосподарський кредит для обігових коштів та інвестицій у фермерські господарства, а також відтермінування платежу за кредитами.

Фермери заявили, що результати, отримані під час дебатів, дають їм впевненість, що вони можуть знайти партнера для діалогу в особі міністра сільського господарства, який пропонує рішення для сталого розвитку фермерів. 

Нагадаємо, румунські фермери блокують рух вантажівок на двох пункти пропуску на кордоні з Україною

Як пише "Європейська правда", за словами Маріуса Міку, одного з представників фермерів на переговорах, угода не означає негайного припинення протестів, оскільки на їхню тривалість можуть вплинути майбутні переговори з перевізниками, які триватимуть до четверга.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Читайте також: Порушення строків виконання зобов'язань та збитки через блокування кордону: до чого бізнесу потрібно готуватись вже зараз

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини