Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Румунські фермери розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною

Реклама

Рух вантажівок через пункти пропуску "Порубне-Сірет" та "Дякове-Халмеу" розблоковано. Про це повідомляє Державна прикордонна служба на офіційному сайті та в ФБ з посиланням на інформацію, отриману від Прикордонної поліції Румунії.

Як зазначається, 20 січня о 00:30 румунська сторона повідомила про припинення блокування протестувальниками руху вантажних транспортних засобів через пункт пропуску «Порубне-Сірет», а згодом, в 13-20, - через «Дякове-Халмеу».

У Держприкордонслужбі додали, що оформлення всіх категорій транспортних засобів на цих пунктах пропуску як на в'їзд, так і на виїзд здійснюється у встановленому порядку.

Нагадуємо, раніше, 19 січня, припинилось блокування вантажівок на пункті пропуску "Вікову-де-Сус", що навпроти українського "Красноїльськ" (у цьому пункті пропуску перетнути державний кордон може лише порожній вантажний транспорт).

Контекст:

Румунські фермери блокували рух вантажівок на трьох пунктах пропуску на кордоні з Україною, вимагаючи, зокрема, надання дотацій та компенсацій збитків, яких вони зазнали від імпорту з України, а також відновлення митних зборів на товари українського походження.

15 січня Міністерство сільського господарства Румунії та представники асоціацій фермерів досягли домовленості щодо 13 вимог фермерів. Влада, зокрема, зобов'язалася субсидувати всі сільськогосподарські акцизи до 2026 року та ввести в дію положення щодо субсидованих процентних позик.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини