Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадський рух "Маніфест 42" анонсував попереджувальну акцію протесту – зупинка роботи підприємств на годину

Реклама

Громадський рух "Маніфест 42" у відповідь на арешт бізнесмена Ігоря Мазепи оголосив про перехід до більш радикальних форм протесту проти "свавілля тилових силовиків щодо бізнесу", повідомляє Forbes з посиланням на заяву об'єднання.

Анонсовано попереджувальну акцію протесту - зупинку на годину підприємств - у разі, якщо влада не відреагує на її вимоги.

"Маніфест 42" заявив, що чекає від керівництва держави до 12.00 1 лютого 2024 року наступних кроків для вирішення проблеми, яка загрожує національній безпеці держави:

  • Президенту України та Уряду - опрацювати та внести на розгляд Верховної Ради законодавчі ініціативи, розроблені громадським рухом "Маніфест 42", спрямовані на обмеження зловживання владою перевертнями у погонах при проведенні обшуків, арешті рахунків та майна. Ініціювати законопроєкт, яким всі правоохоронні органи, окрім БЕБ, позбавляються права розслідувати економічні злочини.

  • Уряду - ініціювати створення постійно діючої комісії у форматі "уряд - правоохоронні органи - бізнес об'єднання" для оперативного реагування на "свавілля тилових силовиків" щодо бізнесу. Робота комісії має бути публічною, із залученням ЗМІ, а її рішення - обов'язковими для виконання правоохоронними органами.

  • Президенту України публічно оголосити свою позицію щодо обшуків на території підприємств без рішення суду та допуску адвокатів. Прямим наслідком цієї заяви мають стати дії юридичного характеру щодо резонансної справи Ігоря Мазепи, спрямовані на його звільнення із СІЗО.

У разі відсутності цих кроків з боку влади громадський рух проведе 1 лютого 2024 року о 12.00 попереджувальну акцію протесту, йдеться у заяві. На 1 годину буде частково, без шкоди для виконання оборонних замовлень, призупинена робота українських підприємств.

Нагадаємо, у грудні минулого року громадський рух "Маніфест 42" заявив про третю хвилю тиску на бізнес з боку правоохоронних органів

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини