Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Створено Раду з питань підтримки підприємництва та економічну платформу "Зроблено в Україні"

Реклама

Володимир Зеленський 26 січня підписав  Укази про створення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану  (№ 30/2024) та Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні" (№ 31/2024). 

До Ради увійшли Артем Бородатюк (Netpeak), Олег Гороховський (monobank), Костянтин Єфименко (Biopharma), Тарас Кицмей (SoftServe), В'ячеслав Климов (Нова пошта), Олександр Конотопський (Ajax) та Дмитро Олійник (голова ради Федерації роботодавців України, Костопільський склозавод).

Основними завданнями Ради визначено:

  • системний аналіз ситуації щодо забезпечення в умовах воєнного стану права на підприємницьку діяльність, практики формування та реалізації державної політики щодо додержання гарантій права на підприємництво, напрацювання за результатами такого аналізу та внесення на розгляд Президентові України пропозицій про можливі шляхи та механізми вирішення проблемних питань;

  • розгляд законопроектів з питань підприємництва, напрацювання пропозицій з удосконалення законодавства України щодо провадження діяльності суб'єктів господарювання;

  • сприяння налагодженню ефективної взаємодії держави з суб'єктами господарювання, громадськими об'єднаннями, що представляють їх інтереси, поширенню найкращого міжнародного досвіду.

Іншим указом започатковано всеукраїнську економічну платформу "Зроблено в Україні"  під патронатом Президента України для постійної комунікації та координації взаємодії державних органів, представників релокованих підприємств, вітчизняного бізнесу (великого, середнього, малого), громадських об'єднань підприємців, іноземних інвесторів, політичних діячів, вчених, експертів.

27 січня голова Офісу президента Андрій Єрмак провів першу зустріч із членами новоствореної Ради підприємців. Про це він розповів у Telegram.

"Діалог був чесним, почули та зрозуміли один одного. Обговорили подальші дії, нашу дорожню карту. Фокусуємось на практичних рішеннях і конкретних результатах", - зазначив Єрмак.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об?єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини