Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Польські фермери знову оголошують страйк та блокування кордону з Україною

Реклама

Польська профспілка фермерів "Солідарність" прийняла рішення про оголошення загального страйку фермерів по всій країні, який розпочнеться з блокади кордону між Польщею та Україною, а також блокування доріг та автомагістралей в окремих воєводствах 9 лютого 2024 року о 10.00.

"Наше терпіння урвалося. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року є неприйнятною для всієї нашої аграрної спільноти. Крім того, пасивність польської влади та заяви про співпрацю з Європейською Комісією про дотримання всіх рішень Єврокомісії щодо імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України не залишають нам іншого виходу, як оголосити загальний страйк", - йдеться у заяві профспілки.

Фермери наголошують, що польський уряд повинен мати чіткий план сільськогосподарського виробництва, рентабельності виробництва, реконструкції польської переробки та польської торгівлі. 

У зв'язку з анонсованими аграрними протестами "Солідарність" повідомляє про тимчасові перекриття доріг по всій країні з 9 лютого по 10 березня 2024 року.

Нагадаємо, Єврокомісія запропонувала продовжити призупинення мит і квот на український експорт до ЄС ще на один рік, але з врахуванням вимог фермерів ЄС

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини