Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна націоналізувала нафтогазові активи російського олігарха на 500 млн грн

Реклама

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін'юсту про націоналізацію українських активів підсанкційного російського олігарха Едуарда Худайнатова. Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Як зазначається, у дохід України стягнуто 100% його частки у статутному капіталі ТОВ «Нафтова компанія «Альянс-Україна», яка оцінюється у майже пів мільярда гривень.

Слідство виявило, що російський олігарх контролював українського нафтотрейдера через низку офшорних компаній і підконтрольних осіб. Таким чином він сподівався уникнути націоналізації цього активу після повномасштабного вторгнення рф, продовжуючи отримувати значні прибутки з нафтогазового ринку України.

Крім того встановлено, що Худайнатов є однією із довірених осіб путіна, очолює російську нафтогазову компанію «ННК-Груп» і входив до ради директорів «роснафти».

Ці два підприємства є одними з найбільших «спонсорів» війни рф проти України та регулярно поставляють паливно-мастильні матеріали для військово-промислового комплексу та окупаційних угруповань росії.

Також обидві компанії щомісяця перераховують мільярди рублів до бюджету країни-агресора.

Провадження у цій справі здійснюється за ч. 4 ст. 110-2 ККУ (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини