Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Уряд змінив порядок перерахунку вартості комунальних послуг

Реклама

Кабмін постановою від 6 лютого 2024 р. № 127 затвердив новий Порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості.

Цей порядок не застосовується на територіях, які включено до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф:

  • з дати виникнення можливості бойових дій до дати припинення можливості бойових дій та протягом трьох місяців з дати припинення такої можливості;

  • з дати початку бойових дій до дати завершення бойових дій та протягом трьох місяців з дати їх завершення;

  • з дати початку тимчасової окупації до дати завершення тимчасової окупації та протягом трьох місяців з дати її завершення.

Документ визначає механізм та умови здійснення перерахунку вартості послуг з постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами / управління побутовими відходами за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.   

Перерахунок послуги з постачання теплової енергії невідповідної якості здійснюється виходячи з таких якісних характеристик:

1) відповідності температури теплоносія температурному графіку теплової мережі в частині температури подавального трубопроводу відповідно до умов договору;

2) відповідності тиску теплоносія гідравлічному режиму теплової мережі відповідно до умов договору;

3) відповідності температури повітря у приміщеннях споживача (для приміщень, не оснащених вузлами розподільного обліку теплової енергії / приладами-розподілювачами теплової енергії) нормативній температурі у разі укладення індивідуального договору про надання послуги з постачання теплової енергії з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем.

Перерахунок послуги з постачання гарячої води невідповідної якості здійснюється виходячи з таких якісних характеристик:

1) відповідності складу і якості гарячої води вимогам державних санітарних норм і правил до питної води;

2) відповідності тиску гарячої води параметрам, установленим державними будівельними нормами відповідно до умов договору;

3) відповідності температури гарячої води параметрам, установленим договором.

Перерахунок послуги з централізованого водопостачання невідповідної якості здійснюється виходячи з таких якісних характеристик:

1) відповідності складу і якості питної води вимогам державних санітарних норм і правил до питної води;

2) відповідності тиску питної води параметрам, установленим державними будівельними нормами відповідно до умов договору.

Перерахунок послуги з централізованого водовідведення невідповідної якості здійснюється виходячи з якісних характеристик такої послуги, а саме - безперервності приймання стічних вод споживача у мережі виконавця (за умови справності мереж споживача).

Перерахунок послуги з поводження з побутовими відходами / послуги з управління побутовими відходами невідповідної якості розраховується виходячи з таких характеристик такої послуги, а саме:

1) дотримання правил надання послуги з поводження з побутовими відходами / послуги з управління побутовими відходами, зокрема, дотримання вимог щодо обсягів і строків надання таких послуг, утримання в належному санітарно-технічному стані контейнерів та контейнерних майданчиків (у разі їх перебування у власності або оренді суб'єкта господарювання, що здійснює операції із збирання та перевезення побутових відходів відповідно до умов договору);

2) дотримання графіка вивезення побутових відходів / графіка збирання та перевезення побутових відходів відповідно до умов договору;

3) дотримання вимог законодавства щодо надання послуги з поводження з побутовими відходами / послуги з управління побутовими відходами.

Виконавець зобов'язаний здійснити перерахунок протягом одного місяця, що настає за розрахунковим періодом, а також сплатити споживачеві неустойку (штраф) у порядку та розмірі, що визначені законодавством або договором. Перерахунок за актом-претензією, що надійшов від споживача відповідного багатоквартирного будинку, здійснюється виконавцем для усіх споживачів такого будинку, яким була надана послуга невідповідної якості.

Перерахунок не здійснюється:

  • за період, коли послуги не надавалися споживачеві у зв'язку із проведенням ремонтних і профілактичних робіт, ліквідацією наслідків аварії, оскільки плата за такий період не нараховується;

  • у разі ненадання послуг, надання їх не в повному обсязі споживачам, яким плата за такі послуги нараховується за показаннями вузлів комерційного обліку теплової енергії / води або показаннями вузлів розподільного обліку води (до встановлення вузла (вузлів) комерційного обліку води у будівлі);

  • у разі ненадання послуг, надання їх не в повному обсязі або невідповідної якості за період, протягом якого відбувалася ліквідація або усунення виявлених неполадок, пов'язаних з отриманням послуг, що виникли з вини споживача;

  • у разі невідповідності фактичної температури повітря нормативній температурі у приміщеннях споживача, що оснащені вузлами розподільного обліку теплової енергії / приладами-розподілювачами теплової енергії (у разі укладення споживачем індивідуального договору про надання послуги з постачання теплової енергії з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем);

  • якщо виконавець послуги доведе, що в точці обліку такої послуги (у разі укладення індивідуального договору про надання послуги з постачання теплової енергії з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем - на межі внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку та інженерно-технічних систем приміщення споживача) її якість відповідала вимогам, установленим Законом України "Про житлово-комунальні послуги", іншими актами законодавства і договором.

Кількісні та якісні характеристики надання послуг, які враховуються під час здійснення перерахунку в разі ненадання послуги, надання її не в повному обсязі або невідповідної якості, наведено в додатку до постанови. Наприклад, температура гарячої води має бути не нижче ніж 50° C та не вище ніж 75° C, а температура повітря в опалюваних приміщеннях будинків - 18° C.

LIGA360 LEGAL SOLUTION - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини