Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці зможуть отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю через "Дію"

Реклама

Відтепер роботодавці, які прийняли на роботу людину з інвалідністю, можуть одержати компенсацію за облаштування її робочого місця через портал «Дія». Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

«Це значно спростить та пришвидшить процес отримання фінансової допомоги. А ще змотивує компанії працевлаштовувати осіб з інвалідністю та забезпечувати їм комфортні умови праці», - наголошується у повідомленні.

Щоб отримати таку компенсацію, роботодавцю необхідно:

  • авторизуватися на порталі «Дія» за допомогою КЕП;

  • заповнити заяву: вказати дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;

  • прикріпити документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;

  • вказати IBAN свого рахунку;

  • підписати заяву КЕПом.

Рішення буде ухвалене впродовж 13 робочих днів, якщо воно позитивне - кошти надійдуть на рахунок впродовж 5 робочих днів.

У міністерстві звертають увагу, що на компенсацію можна подати лише у випадку, якщо співробітник з інвалідністю розпочав працювати у компанії протягом останніх 90 днів на момент подання заяви.

Нагадуємо, постановою Кабінету Міністрів від 22 серпня 2023 року № 893 затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Відповідно до його умов, роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих людей з 1 групою інвалідності - до 106,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат), з 2 групою інвалідності - до 71 тис. грн (10 мінімальних зарплат).

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини