Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено Типовий договір оренди землі

Реклама

Кабмін постановою від 01.03.2024 № 235 вніс зміни до Типового договору оренди землі.

Зокрема, зміни стосуються строку дії договору. Встановлено, що у разі передачі в оренду земельної ділянки (земельних ділянок) державної власності акціонерному товариству, товариству з обмеженою відповідальністю, 100 відсотків акцій (часток) у статутному капіталі якого належать державі, яке утворилося шляхом перетворення такого державного підприємства і є його правонаступником, строк дії договору оренди землі становить 50 років.

Щодо орендної плати, уточнюється, що для земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що перейшли на праві оренди до акціонерного товариства, товариства з обмеженою відповідальністю, 100 відсотків акцій (часток) у статутному капіталі якого належать державі, яке утворилося шляхом перетворення державного підприємства і є його правонаступником, розмір орендної плати становить не менш як 12 відсотків нормативної грошової оцінки земельної ділянки або не менш як 12 відсотків нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або області, якщо нормативну грошову оцінку земельної ділянки не проведено.

Крім того, Вимоги щодо підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними тепер поширюються також на суборенду.

Змінами до Порядку консервації земель передбачено доповнення переліку земельних ділянок, що підлягають консервації. Так, відповідно до внесених змін консервації підлягають також:

  • земельні ділянки, забруднені хімічними речовинами внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану;

  • земельні ділянки, на яких розташовані військові інженерно-технічні та/або фортифікаційні споруди.

Не пропустіть важливих змін щодо ваших договорів. Налаштуйте розширений моніторинг сторін з функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Отримуйте сповіщення про зміни у ЄДР, перевірки, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Деталі за посиланням.  

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини