Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Пільги на митниці: вже 31 компанія отримала статус авторизованого економічного оператора

Реклама

Зростання кількості українських компаній, що отримали статус Авторизованого економічного оператора (АЕО), має динаміку, схожу з більшістю країн ЄС у перші роки впровадження програми, а подекуди її перевищує, інформує Мінфін.

АЕО - це особливий статус, що засвідчує високий ступінь довіри до суб'єкта господарювання. Такий статус надає митні спрощення та переваги у міжнародній торгівлі, за рахунок чого також можна компенсувати і ряд складнощів на кордоні, викликаних зовнішніми обставинами. Незважаючи на всі виклики, які стоять зараз перед українським бізнесом, це сприяє можливості його розвитку та конкурентоспроможності на зовнішньому і внутрішньому ринках. 

Докладніше читайте у матеріалі: Авторизований економічний оператор в Україні: VIP-статус при проходженні митних процедур

Україна отримала таку можливість у 2020 році, чому сприяла консолідована робота Уряду за підтримки Парламенту та наших міжнародних партнерів. 

Незважаючи на війну, український бізнес скористався цією можливістю та суттєво збільшив динаміку в отриманні авторизацій АЕО. Так, за 3 роки та 7 місяців роботи програми АЕО (станом на початок березня 2024 р.) отримано 31 авторизацію АЕО.

Нагадаємо, у грудні 10 компаній отримали статус АЕО

Хочете моніторити ділову репутацію своєї компанії чи контрагентів? Спробуйте LIGA360. Моніторте згадки про свій бізнес в режимі реального часу, перевіряйте публічний імідж контрагентів. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

ЗЕД і комплаєнс: що потрібно врахувати
Уряд удосконалив процедуру отримання митних спрощень

Статус авторизованого економічного оператора в Україні: кому і для чого?

Зміни щодо пред'явлення товарів митному органу: роз'яснення від митників

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини