Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європарламент підтримав розробку цифрового гаманця

Реклама

Європейський парламент проголосував за створення законодавчої (нормативної) основи для цифрової ідентифікації ЄС, повідомили в Мінцифри.

Це рішення пришвидшує реалізацію Європейського цифрового гаманця (EUDI). Держави-учасники консорціуму POTENTIAL, серед яких і Україна, повинні представити свої національні гаманці ЄС протягом 24 місяців, а тестування прототипів має завершитися до квітня 2025 року. 

Цифровий гаманець ідентифікації ЄС - це мобільний продукт, що дасть змогу безпечно в електронній формі зберігати персональні дані та ділитися ними. Він діятиме як у межах своєї країни, так і за кордоном.

У межах пілотного проєкту POTENTIAL протестує 6 різних видів послуг:

  • користування державними сервісами онлайн;

  • зручне й безпечне відкриття банківського рахунку онлайн;

  • постійний доступ до водійських посвідчень у смартфоні;

  • реєстрація SIM-карти; 

  • користування електронним підписом;

  • отримання електронних медичних рецептів. 

Після запровадження цифрового гаманця українці зможуть використовувати Дію в Європі. А європейці - свої цифрові гаманці в Україні. 

Україна у 2023 році разом із 18 країнами-членами ЄС долучилася до консорціуму POTENTIAL. Спільно з європейськими колегами українці розробили вимоги до Європейського гаманця та сценарії його використання. А також поділилися досвідом упровадження застосунку Дія, у якому більшість функцій, передбачених гаманцем EUDI, уже працювала задовго до презентації пропозиції Єврокомісії. 

Україна - єдина країна в складі консорціуму, яка наразі не є членом ЄС, але вже активно працює над майбутньою електронною ідентифікацією в Європі.

Забезпечте систематичний моніторинг законодавства та змін правового поля для вашого бізнесу. З LIGA360 ви не пропустите жодної вимоги від регуляторів - в тому числі нововведень в галузі фінансового моніторингу, податкового чи антимонопольного законодавства. Отримайте повноту інформації для свого бізнесу з LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини