Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Apple дозволить користувачам з ЄС завантажувати додатки напряму з сайту розробника

Реклама

Розробники програмного забезпечення, які використовують Apple App Store, зможуть поширювати програми серед користувачів ЄС безпосередньо зі своїх веб-сайтів, повідомляє Reuters з посиланням на заяву Apple.

Таких змін вимагають нові правила ЄС, які змушують Apple відкрити свою екосистему.

Закон Європейського Союзу про цифрові ринки (DMA), який набув чинності минулого тижня, вимагає від Apple запропонувати альтернативні магазини додатків на iPhone і дозволити розробникам відмовитися від використання системи оплати в додатку, який стягує комісію до 30%.

«Apple надасть авторизованим розробникам доступ до API, які полегшують розповсюдження їхніх додатків з Інтернету, інтегруються з системними функціями, створюють резервні копії та оновлюють додатки користувачів тощо», - повідомили в компанії.

Інші зміни включають можливість розробникам пропонувати каталог, що складається виключно з власних додатків розробників ринків. Розробники можуть обрати, як розробляти рекламні акції, знижки та інші пропозиції в програмі, спрямовуючи користувачів завершити транзакцію на їх веб-сайті замість використання шаблону Apple.

Зміни Apple відбулися на тлі постійної критики з боку конкурентів про те, що її зусилля з дотримання нормативних вимог є неефективними. Порушення DMA може коштувати штрафів компаніям до 10% їхнього обороту, зазначили в Reuters.

Нагадаємо, Google вносить зміни для користувачів і розробників додатків через новий закон ЄС

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360 надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Читайте також:

Нові акти про цифрові послуги та ринки - що важливо знати

Закон ЄС про цифрові ринки в комплаєнс діяльності

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини