Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості сучасного управління персоналом підприємства Новини компаній

18 березня 2024, 14:38
275
0
Автор:
Реклама

Ця стаття спрямована на сучасний погляд у сфері управління підприємством, а також засоби, що дозволять керівництву підвищити свою ефективність у сфері менеджменту з розвитку та функціональності. Безумовно, тут буде порушено питання теми реалізації вищевказаних задач за допомогою розробок IT - сфери, без якої зараз немислима діяльність будь-якої з галузей.

Кожне підприємство складається з багатьох бізнес-процесів, галузевих нюансів і тонкощів, всі аспекти яких тісно пов'язані між собою (є співзалежними).

При цьому безперечним є той факт, що підприємства функціонують і реалізують свій потенціал завдяки людям і задля людей. Тому управління персоналом визнається однією з найважливіших сфер життєдіяльності організації, здатної підвищити як ефективність, так і продуктивність функціонування.

На сьогоднішній день в Україні досить відчутним є кадровий голод у певних сферах через міграцію кадрів, чия діяльність, з тих чи інших причин, не може бути реалізована у віддаленому режимі, а також зміни виду зайнятості деякими зі співробітників. Зокрема, ці аспекти і спричинили те, що конкретні фахівці сьогодні стали «на вагу золота». Що, багато в чому, і спричинило загострення питання про важливість максимальної ефективності праці даних кадрів та навчання нових фахівців.

Як забезпечити високу ефективність управління персоналом

Ефективність управління може бути досягнуто шляхом: нормування праці та гідної оплати, наукової організації праці та професійно-кваліфікаційного рівня персоналу підприємства, корпоративною культурою, мотивацією та стимулюванням працівників, а також необхідно забезпечити оцінку та, за необхідності, підвищення рівня кваліфікації (компетентності) персоналу підприємства.

Важливо розуміти, будь-яка бізнес - система потребує автоматизації, так як саме вона дозволить заощадити час та ресурси на управління підприємством, а також мінімізувати ризики невідповідностей наміченим стратегіям та прийнятим моделям.

На жаль, через економію коштів доводиться зустрічатися з думкою керівників підприємства, що достатньо мати програміста в штаті і він забезпечить весь цикл автоматизації процесів управління. Але це не так. Для розробки будь-якої системи програмних продуктів повинна бути команда професіональних фахівців - технологів, програмістів, тестувальників. Потрібен досвід виконання таких проектів.

Програмні продукти з управління персоналом

Система управління персоналом є досить складною незважаючи на обсяги діяльності підприємства, розміри чи форму власності.

Оптимізувати ці процеси допомагають програмні продукти для різноманітних сфер бізнесу.

І тут дуже важливо обрати «свою» розробку, яка б враховувала не тільки особливості галузі чи певного підприємства, але і давала загальну картину з урахуванням взаємопов'язаних процесів всередині компанії, дозволяла б отримувати інформацію в реальному часі, планувати та аналізувати декілька направлень одночасно, де внесені зміни могли б автоматично потрапляти в співзалежні підсистеми обліку.

Таких систем на українському ринку ІТ хоч і небагато, проте вони представлені мастодонтами цієї сфери.

Кажучи про управління персоналом, перші, хто приходить на думку - столична компанія ТОВ «КОМІНТЕХ КИЇВ», яка є розробником флагманського продукту - комплекс програм «КОМІНТЕХ. Управління персоналом».

Користувачами комплексу «КОМІНТЕХ. Управління персоналом» є понад 500 підприємств різних галузей і форм власності, серед яких є, як і корпорації із складними і багаторівневими системами управління та численним штатом працівників, так і невеличкі бюджетні установи зі своєю окремою специфікою.

Особливості комплексу «КОМІНТЕХ.Управління персоналом»

Комплекс поєднує модулі, які можуть працювати як єдина глобальна система, так і окремо:

· «Кадри»;

· «Заробітна плата»;

· «Табельний облік»;

· «Комплексна система табельного обліку та контролю доступу».

- Має реалізацію особливостей для резидентів Дія City;

- Може функціонувати спільно з продуктами сторонніх розробників: SAP ERP, SAP HCM, SAP ERP HANA, IT- Підприємство, BAS та ін.);

- Інтегрується з будь-якою апаратною частиною (СКУД), яка встановлена на прохідній підприємства (BioStar, AMI, FortNet, ZKTeco, Sigur, KODOC, StopNet та ін.);

- Комплекс досить гнучкий у сфері налаштувань унікальних алгоритмів розрахунків та видів обліку. У його арсеналі багато унікальних підсистем, таких як: «Підбір персоналу», «Особистий кабінет співробітника», «Навчання та розвиток», багатофункціональна «Пошукова система», та ін.

Це лише невелика частина можливостей комплексу, більш детально з яким ви можете ознайомитись на сайті компанії https://cit.com.ua/.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини