Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запускають реформу автобусних пасажирських перевезень

Реклама

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури презентувало нові підходи до міжнародних автобусних пасажирських перевезень.

У Міністерстві зазначили, що ключовою метою змін є забезпечення якісного сервісу пасажиру та сприятливі умови для роботи легального бізнесу.

Реформа міжнародних автобусних перевезень складається як з продуктів та послуг для пасажира та перевізника, так і зі змін до профільних нормативних актів.

Це, зокрема:

За його допомогою пасажири зможуть перевірити легальність маршруту, розклад руху, перевізника та купити квиток, в разі потреби - залишити зворотній зв'язок. З 22 березня портал доступний для тестування, протягом квітня до нього будуть інтегруватись перевізники, щоб можливість придбати квиток була доступна на більшість маршрутів.

Кожен регулярний автобус матиме чіткий час перетину кордону відповідно до графіку руху. Це дозволить вчасно реагувати на виклики, які можуть трапитися на кордоні і не тримати людей в очікуванні перед пунктами пропуску. Водночас система автоматично перевіряє дозвільні документи, щоб попередити нелегальні перевезення. Слотування для автобусів з вже доступне на трьох пунктах пропуску. Йдеться про “Ягодин - Дорогуськ”, “Мамалига - Крива” та “Могилів-Подільський - Отач”.

  • Онлайн-кабінет перевізника для відкриття міжнародних маршрутів

Кабінет вже доступний до внутрішнього тестування перевізниками. Ключова мета - замінити паперову та бюрократизовану процеду відкриття маршруту на швидку та повністю цифрову процедуру.

  • Оновлення правил перевезень та спрощення доступу до ринку

У першу чергу йдеться про зміни до профільного наказу міністерства, який наразі перебуває на громадському обговоренні.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини