Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці зможуть безоплатно оформлювати посилки за кордон на сайті Укрпошти Новини компаній

Реклама

Після набрання чинності норми, яка збільшує поріг вартості товарів, які пересилаються ФОП та юрособами за межі України, до 1000 євро, українські підприємці зможуть безоплатно оформлювати такі відправлення на сайті Укрпошти. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський в Telegram.

«Раніше для ФОПів та юросіб було як: якщо вартість товару + доставка разом складають понад 150 €, привіт, бюрократія та морока - оформлення лише через подання вантажної митної декларації, в окремій митній системі, до якої без брокера - ні доступу, ні розуміння, як це зробити вірно. Та й, більше того, оформлення однієї такої декларації, в середньому, коштувало 1 500 - 2 500 гривень», - нагадав Смілянський.

Він уточнив, що єдиний шлях, як цьому можна було запобігти - це відправка окремих посилок.

«Хоч ми та інші відправники заробляли на кількості, проте це знижувало привабливість українських виробників в ціновій категорії на міжнародних майданчиках», - пояснив гендиректор Укрпошти.

Однак минулого тижня Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроєкт N9456, яким, зокрема, поріг вартості товарів, які пересилаються ФОП та підприємствами за межі України збільшено до 1000 євро.

«Отже, як тільки Кабмін оновить постанови (2-3 місяця), всі юридичні особи зможуть абсолютно офіційно оформити посилки за 1-2 хвилини на сайті Укрпошти. Без будь-яких зайвих формальностей, самостійно, без брокера та абсолютно безкоштовно», - наголосив Смілянський.

За його словами, навіть якщо Укрпошта трохи втратить в короткостроковій перспективі, клієнти будуть щасливими, а значить, з часом їх буде більше.

«Тож маємо дивитися на питання стратегічно», - наголосив гендиректор Укрпошти.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини