Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала в першому читанні проєкт про відповідальність за порушення військового обліку та мобілізації

Реклама

Верховна Рада на засіданні 10 квітня проголосувала у першому читанні за основу проєкт № 10379. Народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що було схвалено Урядову версію проєкту.

Ця версія передбачає адмінштраф від п'ятисот до тисячі нмдг (8500 - 17000 грн) за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку. А за порушення законодавства про оборону, військовий обов'язок і військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію - штраф на громадян та посадових осіб від двох тисяч до п'яти тисяч (34 000 - 85 000 тис. грн) нмдг. А в умовах особливого періоду - від дев'яти тисяч до дванадцяти тисяч (153 000 - 204 000 тис. грн) нмдг. Також проєктом передбачена кримінальні відповідальність за відмову від проходження ВЛК.

Проте Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності 9 квітня розглянув цей проєкт та запропонував викласти його у новій редакції. Зокрема, у новій редакції з проєкту виключено кримінальну відповідальність і визначено менші розміри штрафів для громадян і посадових та юридичних осіб. Про цей проєкт детальніше тут

Тож до другого читання до проєкту буде внесено правки на Комітеті.

Положення проєкту системно пов'язані із проектом про мобілізацію, який вже готовий до другого читання. Деталі проєкту - за посиланням

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.   

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини