Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді розглядають дві моделі економічного бронювання працівників - Арахамія

Реклама

У Верховній Раді розглядаються дві моделі можливого економічного бронювання працівників від мобілізації - за податком від зарплати або за квотами. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія на брифінгу у парламенті, передає Укрінформ.

«Щодо економічного бронювання - наразі є дві моделі. Вони в дискусії. Є дискусія навколо цих тем», - зазначив Арахамія.

За його словами, Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки вивчав досвід країн світу з цього питання, однак «яке рішення не обери - є багато людей, які за таку ініціативу, є багато людей, які проти».

Арахамія пояснив, що перша з моделей передбачає, що податки з зарплати військовозобов'язаного мають складати від 35 тисяч гривень, аби цієї суми вистачало на утримання одного українського бійця.

Водночас інший варіант передбачає «коли у вас є квота, безвідносно до якої ви від індустрії працюєте».

Голова парламентської фракції уточнив, що відповідно до другої моделі підприємство може забронювати до 10% осіб.

«Умовно кажучи, у вас є 10% людей, яких можете забронювати. Хто це буде - керівник вирішує самостійно. За кожного з цих людей сплачується сума, що прирівнюється до мінімальної зарплати бійця щомісяця - 20 тисяч гривень. Тобто 20 тисяч гривень за кожну заброньовану особу сплачується щомісяця. Це окремо від податків», - сказав Арахамія.

Він вважає, що «у дискусіях все одно з'явиться якась модель, яка викликатиме найменше обурення».

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини