Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк змінить правила проведення платіжних операцій

Реклама

Національний банк пропонує для повторного громадського обговорення зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні.

Як зазначається, оновлене Положення враховує як пропозиції регулятора, необхідні для приведення його окремих норм у відповідність до актуальних вимог законодавства України та нормативно-правових актів Нацбанку, так і низку пропозицій учасників фінансового ринку та громадськості, наданих за результатами першого обговорення цього проєкту нормативно-правового акта в березні 2024 року.

Зокрема, додатково пропонується:

  • встановити для надавачів платіжних послуг та їх комерційних агентів перехідний період протягом шести місяців, щоб надати їм можливість здійснити перегляд, актуалізацію, переукладання та укладання договорів з клієнтами відповідно до нових вимог;

  • надати можливість суб`єктам господарювання здавати готівкову виручку (готівку) до юридичних осіб, що здійснюють операції з оброблення та зберігання готівки;

  • визначити право комерційних агентів банків, небанківських надавачів платіжних послуг та їх комерційних агентів самостійно здавати готівку (готівкову виручку), отриману через платіжні пристрої, до банку за умови дотримання низки вимог.

Зауваження та пропозиції до Положення прийматимуться до 20 травня 2024 року включно.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини