Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно оновлювати дані військовозобов'язаним, які мають бронь від мобілізації

Реклама

Якщо військовозобов'язаний має право на бронювання, він все одно повинен оновити свої дані у військово-обліковому реєстрі . Про це заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі теремарафону, передає РБК-Україна.

"Прибути до ТЦК так (потрібно - ред.). Тому що закон, який набуде чинності з 18 травня, говорить нам про те, що всі військовозобов'язані мають уточнити свою дані в ТЦК або за допомогою електронного кабінету, або в ЦНАП прийти. Тобто є три варіанти принаймні", - пояснив Лазуткін.

Він додав, що навіть ті військовозобов'язані, що не підлягають бронюванню, але у них є якісь підстави для відстрочки (наприклад, багатодітні батьки), повинні оновити свої дані.

Нагадаємо, 18 травня набуває чинності новий Закон про мобілізацію.

Згідно з цим законом військовозобов'язані протягом 60 днів повинні уточнити свої облікові дані через центри надання адміністративних послуг або електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного, резервіста, або у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем свого перебування або знаходження.

Читайте також: Мобілізаційні зміни: важливі акценти для військового обліку;

Якщо немає військового квитка - з 18 травня 2024 року відповідальність: про що потрібно знати

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини