Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк пропонує оновити порядок реєстрації платіжних систем

Реклама

Національний банк пропонує оновити порядок реєстрації платіжних систем, їх учасників, технологічних операторів платіжних послуг та комерційних агентів, а також скасування такої реєстрації. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

З цією метою регулятор розробив проєкт постанови «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України», що пропонується для громадського обговорення.

Проєктом зокрема визначено критерії, відповідно до яких (у разі відповідності хоча б одному з них) Нацбанк матиме право в окремих випадках не скасовувати реєстрацію, не відмовляти в реєстрації або узгодженні оновлених документів платіжної системи, учасника платіжної системи та технологічного оператора платіжних послуг, якщо таке скасування або відмова можуть негативно вплинути на функціонування платіжного ринку та становити загрозу для користувачів платіжних послуг.

Крім того, уточнюється, що підставою для відмови в реєстрації, узгодженні оновлених документів платіжних систем, учасників платіжних систем, технологічних операторів платіжних послуг та комерційних агентів може бути надання заявниками недостовірної інформації в документах, поданих до НБУ саме під час процесу реєстрації.

Також документом пропонується уточнити види діяльності, що можуть здійснюватися на підставі ліцензії на здійснення операцій з готівкою (у зв'язку зі зміною в Законі «Про Національний банк України» назви виду ліцензії з «ліцензія Національного банку на надання послуг банкам з інкасації» на «ліцензія на здійснення операцій з готівкою»).

В НБУ звертають увагу, що норми проєкту постанови, які стосуються держрегулювання та нагляду у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, а також питань нагляду та застосування заходів впливу за порушення законодавства, в тому числі у сфері реалізації спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), не підлягають обговоренню відповідно до вимог Закону про Нацбанк.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини