Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки презентувало проєкт оновленого порядку стимулювання індустріальних парків

Реклама

Міністерство економіки презентувало проєкт оновленого порядку стимулювання індустріальних парків в Україні. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Як зазначається, його буде впроваджено найближчим часом після затвердження відповідної постанови Урядом, яка наразі проходить фінальні узгодження з іншими міністерствами.

Державне стимулювання передбачає стимулювання для облаштування інфраструктури індустріальних парків та компенсацію витрат на підключення до інженерних мереж.

Відповідно до змін, один заявник зможе отримати до 150 млн грн на індустріальний парк, державне стимулювання покриватиме 50% вартості проекту (80% для деокупованих територій).

Для отримання державного стимулювання заявники повинні відповідати кільком критеріям, зокрема:

  • включення парку до Реєстру індустріальних парків;

  • відсутність заборгованості і відкритих проваджень у справі про банкрутство.

Заявка на отримання коштів подається до уповноваженого банку, який здійснює перевірку документів та передає їх до Мінекономіки для прийняття рішення.

За словами заступник Міністра економіки Віталія Кіндратіва, створення та розвиток індустріальних парків є важливим кроком для підвищення конкурентоспроможності української економіки та збільшення ВВП країни.

Усі ситуації й алгоритми дій для бізнесу - на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові описи дій, думки експертів, галузева аналітика. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини