Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання працівників за 20 000 грн військового збору на місяць: у Раді є напрацьовані пропозиції щодо економічного бронювання

Реклама

 У Комітеті ВР  з питань економічного розвитку є напрацьовані ініціативною групою за лідерства Голови Комітету Дмитра Наталухи пропозиції щодо економічного бронювання, інформує пресслужба Апарату ВР.

Роботодавцям можуть надати самостійно визначити стратегічно важливих для підтримки життєдіяльності бізнесу робітників, сплатити 20 000 грн в місяць військового збору за кожного з них та продовжувати працювати та сплачувати податки необхідні для забезпечення Сил оборони та безпеки.

"Стратегічними мають бути не стільки галузі, які визначають чиновники, скільки конкретні працівники, яких визначає роботодавець.

Економічне бронювання - це про новий механізм ефективної взаємодії між бізнесом та державою. Та про збереження економіки", - зазначив Дмитро Наталуха

Голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Ігор Марчук зазначив, що поряд з економічним бронюванням, частковою альтернативою може слугувати економічна мобілізація.

Мета цього підходу - заощадження коштів державного бюджету та їх спрямування на додаткове фінансування Сил оборони.

Економічна мобілізація - це коли через механізм трудової військової повинності бізнес із залученням своїх ресурсів надає необхідні послуги та виконує роботи в тих сферах, в яких бізнес володіє більшими компетенціями та ефективністю, аніж військові. Для прикладу такі сфери як: закупівлі, логістика, procurement менеджмент, медичне обслуговування, ремонт техніки, ІТ сфера, будівництво фортифікацій, побутове обслуговування, діловодство, HR тощо. Вивільнені в результаті військові можуть виконувати інші, більш важливі та специфічні завдання.

Де читати професійну аналітику про управління персоналом? В робочому просторі LIGA360: HR-Менеджер. Налаштуйте персональну стрічку новин з обраних джерел, отримуйте доступ до аналітики з кадрового обліку, читайте коментарі експертів. Оберіть своє рішення LIGA360 за посиланням 

Нагадаємо, у Раді працюють над новим механізмом бронювання співробітників для бізнесу.

LIGA ZAKON запрошує на безкоштовний вебінар: "Бронювання військовозобов'язаних працівників"

Читайте також:

Мобілізаційні зміни: на що звернути увагу роботодавцям

Бронювання, перевірки ТЦК, мобілізація: 10 актуальних статей в LIGA 360

Мобілізаційні питання для бізнесу: де шукати роз'яснення та останні зміни

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини