Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чоловіки можуть перетинати кордон лише з паперовими військово-обліковими документами - Держприкордонслужба

Реклама

Прикордонники пропускають за кордон чоловіків лише з паперовим військово-обліковим документом, будь-які електронні варіанти не прийматимуться. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«За нормами законодавства визначати, чи є підстава про відстрочку в людини, а також належним чином її оформлювати можуть виключно представники ТЦК. І власне прикордонники не прийматимуть якісь електронні варіанти, зокрема, «Резерв+». Для нас необхідний паперовий військово-обліковий документ. Слід також розуміти, що людині варто поцікавитись, чи є інформація про неї в системі «Оберіг», - зазначив Демченко.

Він нагадав, що з 18 числа прикордонники перевіряють наявність військово-облікового документа у чоловіків - громадян України у віці від 18 до 60 років.

За словами речника ДМСУ, це стосується у тому числі і заброньованих на військовий час, визнаних непридатними до військової служби за станом здоров'я, осіб, що мають троє дітей до 18 років, а також чоловіків, у яких дружина проходить військову службу.

Наразі військово-облікові документи прикордонники не перевіряють у осіб з інвалідністю, осіб, що супроводжують людей з інвалідністю, осіб, які перевозять гуманітарні вантажі, водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів, а також представників залізниці та морської та авіаційної галузі.

Демченко зазначив, що на сьогоднішній день інших змін до правил перетину кордону немає, оскільки зміни до постанови уряду, яка регламентує порядок перетину держкордону громадянами України, ще не внесені.

«Однак, варто розуміти, що у найближчий час це може буде зроблено, і для певних категорій громадян можуть бути змінені умови перетину кордону. Коли це станеться, ми проінформуємо», - додав речник ДПСУ.

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини