Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна та ЄС уклали рамкову угоду для фінансування у межах Ukraine Facility

Реклама

Перший віцепрем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко і Комісар ЄС з питань Європейської політики сусідства і переговорів з розширення Олівер Варгеї 22 травня підписали Рамкову угоду відносно фінансування з боку Європейського Союзу у рамках реалізації Ukraine Facility. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Як відзначається, Угода визначає механізми фінансової співпраці між ЄС і Україною, зокрема відносно управління і контролю використання засобів у рамках Ukraine Facility, а також загальних заходів для запобігання корупції.

Відповідно до Угоди Україна зобов'язується забезпечити високий рівень прозорості і контролю у використанні засобів, наданих Європейським Союзом і захист його фінансових інтересів. Це включає введення системи управління і контролю, регулярну звітність, дотримання санкційних вимог ЄС, боротьбу з корупцією.

Для цього Україна активно співпрацюватиме з Європейською комісією, Європейським бюро боротьби з шахрайством(OLAF) і Європейським судом аудиторів. Зокрема, притягнені органи здійснюватимуть обмін інформацією про використання засобів, координуватимуть свої дії відносно впровадження фінансових ініціатив, проводитимуть загальні аудити і перевірки, а також розробляти і впроваджувати заходи для запобігання корупції і шахрайству.

Національний координатор, а саме Міністерство економіки, стане ключовим органом взаємодії з Європейською Комісією і забезпечуватиме управління і моніторинг використання засобів, наданих ЄС. Зокрема, відповідатиме за підготовку і представлення звітів, а також перевірку виконання кроків Плану України, прийнятого для Ukraine Facility.

Угода також передбачає створення Аудиторської ради, до складу якої увійдуть професійні аудитори, експерти з фінансового контролю, а також антикорупційні експерти. Рада забезпечуватиме ефективний аудит і моніторинг і співпрацюватиме з іншими спостережливими і антикорупційними органами для забезпечення комплексного підходу до контролю за використанням засобів.

Наступним кроком стане ратифікація Угоди Верховною Радою, після чого вона набуде чинності.

А ваша топ-команда є проінформованою? Дашборд в LIGA360 - прозоре і актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів і правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 по посиланню.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини