Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна планує виставити на приватизацію один з Дунайських портів

Реклама

Фонд держмайна планує відновити приватизацію портової інфраструктури на Дунаї та готується виставити на продаж об'єкт, який сьогодні використовується як сухий порт. Про це повідомив Голова ФДМУ Віталій Коваль на Business Breakfast із Володимиром Федоріним, передає Інтерфакс-Україна.

"Актуальним є продовження приватизацій саме наших Дунайських портів. Історія приватизації одного порту вже є. Готуємо інший. І фактично я впевнений, що там сьогодні вже здійснюється діяльність як сухого порту, що буде можливість тільки-но відкритися навігації - одразу щоб інвестор, який уже купує актив на аукціоні, щоб він був підготовлений до відкриття навігації і рухався швидше", - зазначив очільник фонду.

Водночас поки що не відомо, який саме порт готують до продажу.

Нагадаємо, у січні минулого року Фонд держмайна продав за 200 млн грн порт "Усть-Дунайськ". Він став першим морським портом, приватизованим за час незалежності України. Під час торгів його ціна зросла втричі.

Також у березні минулого року ФДМУ продав Білгород-Дністровський морський порт. Однак компанія Укрдонінвест бізнесмена Віталія Кропачова, яка стала переможцем аукціону, не сплатила за нього кошти у встановлені строки.

З 1 квітня 2022 року Білгород-Дністровський порт використовують як логістичний центр для портів на Дунаї. Він приймає вантажі на автомобілях і відправляє їх далі у вагонах. З травня підприємство почало відвантаження зернових, перевалку залізорудних окатишів і перевантаження металопродукції.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини