Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання працівників: як інформувати ТЦК з 18 травня 2024 року

28 травня 2024, 11:11
9004
0
Автор:
Реклама

Наразі, як і раніше, у п. 11 Порядку № 76 вказано, що після отримання від Мінекономіки рішення про бронювання військовозобов'язаних підприємство (установа, організація) видає військовозобов'язаному витяг із зазначеного рішення за формою згідно з додатком 3.

Такий витяг має бути завірено підписом керівника та печаткою (у разі її наявності) підприємства (установи, організації).

Витяг є документом, що підтверджує надання військовозобов'язаному відстрочки. Його видають військовозобов'язаному під підпис у відомості видачі бланків спеціального військового обліку, складеній за формою згідно з додатком 4 до Порядку № 76.

Також у п'ятиденний строк із дня видачі витягу військовозобов'язаному підприємство (установа, організація) має надіслати до ТЦК та СП, де військовозобов'язаний перебуває на військовому обліку, повідомлення про бронювання військовозобов'язаного за формою згідно з додатком 5 до Порядку № 76. Таке повідомлення є підставою для зарахування його на спеціальний військовий облік.

Крім того, Міноборони доводить до ТЦК та СП рішення про бронювання військовозобов'язаного.

У строк не більше ніж п'ять робочих днів із дня отримання рішення ТЦК та СП має зарахувати військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік.

Проте з 18.05.2024 у новій ч. 3 ст. 25 Закону № 3543 передбачено:

Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, що здійснюють бронювання військовозобов'язаних, зобов'язані оформити відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язаних, які заброньовані у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, у районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, на території відповідальності якого вони розміщуються.

Тобто, починаючи з указаної дати підприємства (установи та організації), які забронювали своїх працівників, повинні повідомити про це ТЦК та СП за місцем свого розташування.

В Порядку № 76 таких змін наразі немає. Тож як саме потрібно надсилати витяг можна знайти відповідь у Порядку № 560. Що змінилося в процедурі повідомлення ТЦК та СП про працівників, які заброньовані за підприємством читайте у матеріалі "Бронювання працівників: як інформувати ТЦК та СП з 18 травня 2024 року".

Дізнайся більше про повноваження ТЦК в LIGA360: що перевіряють, дії перевіряючихвідповідальність та інша корисна інформація.

Корисними на цю тему є також публікації:

Бронювання працівників підприємств: актуальні питання для роботодавців

Заброньований зовнішній сумісник: що з військовим обліком у роботодавців за основним місцем роботи й за сумісництвом

Заброньований працівник звільняється: про що має пам'ятати роботодавець

Бронювання працівників: як скласти довідку про середню зарплату

Перевірки ТЦК: ризики для роботодавця

Мобілізаційні зміни: на що звернути увагу роботодавцям

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини