Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив порядок бронювання працівників через портал "Дія": коли запрацює

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 6 червня підтримав постанову № 650, згідно з якою бронювання працівників можна буде здійснювати через портал «Дія». Про це повідомляють пресслужби Мінекономіки і Мінцифри.

У Мінцифри наголошують, що її реалізація дасть змогу прибрати людський фактор, пришвидшити процес від тижнів до години та зробити процедуру більш прозорою.

Відповідно до постанови міністерства та ОВА вноситимуть до Єдиного переліку установ (органів влади, підприємств, організацій) підприємства, установи та організації які, відповідно до законодавства, мають право бронювати працівників.

Керівники чи уповноважені особи органу влади, підприємства, організації подаватимуть через портал «Дія» списки військовозобов'язаних, яких потрібно забронювати.

Перевірка даних військовозобов'язаного через реєстри відбуватиметься онлайн. При цьому військовозобов'язаний має бути офіційно працевлаштований, його військово-облікові дані мають бути у Реєстрі військовозобов'язаних «Оберіг».

У разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік на строк дії бронювання (на 12 місяців або на термін дії договору). З цього моменту він вважається заброньованим.

Керівник підприємства чи уповноважена особа отримує сповіщення про це в особистому кабінеті на порталі «Дія». Дані про бронювання працівника оновляться у застосунку Резерв+.

Також можна отримати паперове підтвердження бронювання, а за бажання - подати документи на бронювання у паперовому форматі. Обидві форми подачі документів матимуть однакову вагу.

За словами віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова послуга електронного бронювання військовозобов'язаних у Дії запрацює вже влітку.

Він уточнив, що на першому етапі забронювати своїх співробітників онлайн зможуть критично важливі підприємства та компанії, які працюють на потреби Сил оборони.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини