Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про єдину роумінгову зону з ЄС: коли запрацює

Реклама

Сьогодні, 20 червня, набув чинності Закон № 3727-IX про єдину роумінгову зону з ЄС, прийнятий Верховною Радою 22 травня, однак він не введений у дію, оскільки рішення про надання Україні режиму внутрішнього ринку для роумінгу ЄС ще не ухвалено. Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку.

Цим Законом визначаються ключові принципи надання та отримання послуг роумінгу "Роумінг як вдома" у спільній роумінговій зоні Україна-ЄС (відповідно до актів ЄС).

Крім того, він наділяє НКЕК ексклюзивними повноваженнями щодо регулювання послуг роумінгу та встановлення детальних правил застосування "Роумінг як вдома" в Україні.

У Нацкомісії наголошують, що Закон вводиться в дію з дня визначеного Україною та ЄС у рішенні Комітету Асоціації ЄС-Україна у торговельному складі (КАТС) про надання режиму внутрішнього ринку для роумінгу. Наразі ця дата не визначена.

Зазначається, що НКЕК повинна розробити та затвердити підзаконні акти, які є необхідною складовою виконання Україною зобов'язань щодо повної імплементації актів ЄС щодо роумінгу. Одним з таких документів буде регламент політики добросовісного користування "Роумінг як вдома".

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини