Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Апеляційна палата ВАКС підтвердила законність конфіскації активів Богуслаєва та Кононенка

Реклама

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін рішення ВАКС від 18 квітня 2024 року про застосування до експрезидента АТ "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєва та колишнього топменеджера компанії Петра Кононенка санкції, передбаченої пунктом 11 частини першої статті 4 Закону «Про санкції», а саме стягнення в дохід держави їхніх активів.

Відповідне рішення суд ухвалив 25 червня, повідомляє пресслужба Міністерства юстиції.

В дохід держави стягнуто активи Богуслаєва:

  • 14 об'єктів нерухомого майна в Запорізькій області (зокрема, житлові будинки, земельні ділянки, гараж, риб стан «Коса Обіточна», адміністративні будівлі);

  • майнові права на 8 торговельних марок та на 2 патенти на промислові зразки;

  • корпоративні права (51% ТОВ «Золота Айстра», 90,1% ТДВ «СК «Мотор-Гарант», 100% ТОВ «Вінницький авіаційний завод», 100% ТОВ «Вертольоти МСБ», 100% АТ «Мотор-Банк», 16,7% ПП «Азов Трейд-ХХI»);

  • 336 одиниць вогнепальної зброї;

  • грошові кошти в загальному еквіваленті близько 615 млн грн).

В дохід держави стягнуто активи Кононенка: корпоративні права (23% ТОВ «Жекон», 17% ТОВ «Перспектива високі технології», 19% ПрАТ «Промзапал»).

ВАКС відмовив у стягненні активів третіх осіб, пов'язаних з Богуслаєвим. та Кононенко, а саме - сина та чотирьох онуків Богуслаєва, та сина Кононенка.

Контекст:

У жовтні 2022 року Служба безпеки України затримала експрезидента "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

У жовтні 2023 року СБУ передала справу обвинувачених до суду, на все їхнє майно на загальну суму понад 12 млрд грн був накладений арешт.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини