Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звіт про заброньованих працівників: що потрібно знати керівнику

28 червня 2024, 09:37
270
0
Автор:
Реклама

Обов'язок подання звітності щодо заброньованих працівників передбачає Закон № 3543, зокрема в ч. 1 ст. 21 вказано:

Підприємства, установи і організації зобов'язані:

вести військовий облік призовників, військовозобов'язаних та резервістів із числа працюючих, здійснювати заходи щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та в особливий період і надавати звітність з цих питань відповідним органам державної влади, іншим державним органам та органам місцевого самоврядування в установленому порядку;

Аналогічні вимоги Закон № 3543 передбачає і для органів влади та місцевого самоврядування.

Також у п. 14 Порядку № 76 вказано:

Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації складають щокварталу звіт про чисельність військовозобов'язаних, які заброньовані згідно з цим Порядком, станом на 1 число місяця, що настає за звітним кварталом.

Тобто звітність за IІ квартал 2024 року потрібно подавати щодо всіх військовозобов'язаних, які заброньовані станом на 1 липня 2024 року.

У додатках до Порядку № 76 наведено окремі форми звіту для різних суб'єктів. Строки подання звітності також визначено окремо для різних суб'єктів.

Докладно про вимоги, передбачені щодо такої звітності та зразок заповнення звіту - читайте у матеріалі "Звіт про заброньованих працівників: строки подання та вимоги".

Важливо! Подання звітності щодо чисельності заброньованих працівників - одна з вимог законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію в особливий період. В умовах воєнного часу за порушення таких вимог застосовують адміністративну відповідальність відповідно до ч. 3 ст. 210-1 КУпАП. З 19.05.2024 розмір штрафу для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об'єднань становить від 2000 до 3500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 34000 грн до 59500 грн.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини